miercuri, 25 ianuarie 2012

Progres

          Ieri a fost 24 ianuarie... o zi importantă pentru români. Cu vreo 153 de ani în urmă, colonelul Al. I. Cuza s-a dat peste cap şi a desăvârşit un lucru la care mulţi nu visau, a unit Moldova cu Ţara Românească. Bineînţeles că intervenţiile ulterioare ale diverşilor au dus la destrămare. Pe scurt, s-a acţionat respectând principiul "Unu-ncarcă, doi descarcă".
          Într-o oarecare măsură, azi tradiţia îşi spune cuvântul prin acţiunile unor animale, unor fiinţe a căror intelect se supune unei perpetue stări vegetative, a căror obraz este destul de gros pentru a face încălţăminte unui întreg pluton de eschimoşi.
          De mai mult de zece zile, lumea protestează în oraşele mari ale ţării, în mod evident nu datorită traiului mulţumitor pe care l-a dus. Azi, dupa o tăcere aproape nefirească, un anumit om a venit şi şi-a exprimat punctul de vedere, acuzând, în mod firesc, opoziţia. Apoi explicând că oamenii care au protestat reprezintă o minoritate, implicit că opinia lor e derizorie. Cel mai trist este însă că, după ce şi-a ţinut discursul, încropit de nişte oameni pricepuţi la manipulare, unii cetăţeni au ajuns probabil la concluzia că intenţiile lui au fost bune şi că suntem pe un drum care ne va îndepărta de zona ternă, stagnantă, în care ne aflăm.
          A plecat căţelul de la externe, strict pentru a calma "viermii de mahala", aşa cum i-a numit domnia sa pe protestatari. Dar niciun protestatar nu s-a referit strict la băiatul ăla, ci la tot colectivul. Ilustrele noastre comandamente stau liniştite, îşi savurează ciolanul, că proştilor li se va face la un moment dat frig şi vor pleca acasa. Apoi, distinşii lideri actuali vor putea să emane lumină, să aducă ţara acolo unde şi-au propus, probabil în stadiul de mofluzie.
          Opoziţia îşi face datoria, ţine discursuri şi merge la emisiuni. Lovitură de stat e cam greu să facem, revoluţia nu e o perspectivă plauzibilă, dictatură militară nu cred că şi-ar dori cineva, aşa că situaţia nu prea are o direcţie sigură în care să se poată îndrepta. În consecinţă, facem ce ne e la îndemână, adică ne uităm la televizor, dăm likeuri pe facebook şi, nu în ultimul rând, scriem pe blog. Asta e situaţia.


P.S.1 În cadrul emisiunii ploaia de stele, Johny Răducanu a dat un interviu acum vreun an, evident sub formă de pamflet.
Reporter: "Ce îi transmiteţi premierului Boc legat de legea pensiilor?"
J. Răducanu: "Să te ardă flăcările iadului, nenorocitule."
Reporter: "Altceva?"
J. Răducanu: "Să mori în chinuri"
Reporter: "Altceva?"
J. Răducanu: "Sictir"

P.S. 2 A nu se înţelege în vreun fel că susţin vreun partid. "Ăia hoţi, ăştia hoţi, mama lor la toţi" (Adrian Paunescu). Din punctul meu de vedere sunt toţi o apă şi-un pământ, însă unul deosebit de murdar, de slinos si de lipsit de roade, peste care, la momentul potrivit, sper să treacă un autovehicul de tonaj mare, sau cel puţin un urs cu probleme digestive. Cius!


Astăzi, pentru că sunt în vervă, Mihai Eminescu - Scrisoarea III

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu