luni, 13 februarie 2012

Puturoşi şi beţivi. Ai dracu' mă că-s peste tot.

          În mod excepţional, săptămâna trecută m-am uitat la televizor destul de mult. Cam pe toate posturile am văzut acelaşi lucru, anume frig, ninsoare şi prăpăd. Zăpada e de 5-6 metri în unele localităţi...Când zicea Bacovia "te uită, zăpada-i cât gardul", trebuia să zică săru'mâna, că acum e prielnic să zicem "te uită, zăpada-i cât stâlpul".
          Săptămâna asta ninge iarăşi, să vedem ce performanţe mai doborâm. Că vorba aia, ce le mai e la oameni vreun metru în plus pe uliţa pe care nu ieşeau oricum, sau la geamul prin care văd o imagine, demnă de reclamele Ariel, sau eventual la grajdurile în care zac nişte hoituri aparţinând diverselor regnuri animale.
          Adineauri am auzit la Antena 3 că un deputat a zis că 63 din cei 64 oameni care s-au prăpădit erau beţivi. Bănuiesc că ilustrul nostru deputat ar fi exclus tradiţiile bahice din existenţa sa, dând curs năzuinţei sale spre absolut, păstrând în acelaşi timp un spirit critic, caracteristic geniilor în genere. Nu? Ok, nici eu nu credeam. Deşi aş fi vrut să fac abstracţie de apartenenţă, nu prea pot. Cum dracu v-aţi putut aduna atâţia proşti într-un loc? De unde dracu aţi apărut, şi muult mai important, când dracu dispăreţi? Şi pe lângă faptul că sunteţi proşti, vă mai şi înfigeţi să daţi declaraţii, dând dovadă de o prostie incomensurabilă, în loc să tăceţi, să băgaţi capul în pământ şi să încercaţi să vă concentraţi aspura funcţiilor vitale, evident prea covârşitoare pentru presupusele voastre creiere funcţionale.
          În alt cadru, un alt nene a zis că oamenii stau în casă la căldură şi aşteaptă armata să le deszăpezească satele. Când din casă se mai vede hornul, când pereţii stau în contact cu zăpada, şi probabil, în lipsa posibilităţii de a procura lemne, oamenii au rămas fără, aceştia aleg să stea în casă la căldură, că doar au câteva centrale sub casă, aşa de Doamne-fereşte, care funcţionează, probabil, pe zăpadă. Şi când se satură, dau seara o fugă până la Miami să facă o baie, aşa de plictiseală. Era să uit, când reuşesc să scoată o mână de sub troiene, primesc gratuit o pizza. Puturoşii dracului. Ce are de făcut o femeie de 90 de ani în afară de a sta noaptea în viscol să îşi cureţe curtea de zăpadă? Pe cai că se filmează.
         Concluzionând, mi-ar plăcea să văd cum ilustrele noastre căpetenii stau vreo două săptămîni sub 4 metri de zăpadă. Oare cât de bine ar arde genţile Nuţicăi în sobă? Nu mă apuc să elaborez scenarii, dar ideea îmi surâde


Cristian Paţurcă - MĂI ANIMALULE

3 comentarii:

  1. Mare dreptate ai cu genţile Nuţicăi. Ar putea să încălzească vreo 10 sate cu ele, ce zici? Eu aşa cred.
    Şi, revenind la ideea articolului, merg pe acelaşi principiu: If only closed minds came with closed mouths...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu chiar zece sate, că nu sunt aşa de multe. Însă cât ar încălzi, ar face-o cu stil. Câşi oameni au ars un produs Versace sau Vuitton ca să îşi încălzească picioarele? Omul trebuie să se facă remarcat :)

      Ștergere
    2. Rafinatul stomac al sobelor de teracotă :))

      Ștergere